INGRIJIREA TATUAJELOR - IDEI TATUAJE

INGRIJIREA TATUAJELOR


Sa presupunem ca abia v-ati terminat noul tatuaj si nu stiti ce sa faceti, asta din cauza ca vati grabit si nu ati intrebat sau sa presupunem ca artistul tatuator uita sa va spuna, fiindca arareori se mai intampla. 

REGULA 1: Dupa terminarea tatuajului artistul tatuator va aplica peste tatuaj o crema si o folie de plastic, ei bine, pastrati acea folie de plastic de la 5 la 12 ore pentru a proteja tatuajul si pe dvs.

REGULA 2: Va spalati bine pe maini, apoi scoateti folia si spalati usor zona cu tatuajul trecand cu mana peste el. Dar, atentie!
cu apa calduta pentru a indeparta vaselina
sau crema si scurgerile care apar. Repetati spalarea ori de cate ori este necesar, dar dupa ce e gata spalat puneti o compresie cu apa rece sau il tineti sub apa rece circa (30secunde); asta pentru ca apa rece va inchide porii si in acest fel tusul din piele va in siguranta.

REGULA 3: Va puteti usca zona cu tatuajul cu un servetel uscat prin usoare atingeri(tamponari) si timp de cateva minute nu folositi nici o crema in jur de 15-20 minute.

REGULA 4: Aplicati crema peste zona cu tatuajul BEPHANTEN roz sau VASELINA alba in strat subtire de cate ori credeti ca este nevoie.

REGULA 5: Procesul de vindecare are mai multe parti un de la 4-8 zile depinde de pielea fiecaruia. In aceasta perioada se formeaza un strat protector de celule noi la suprafata pielii eliminand excesul de pigment ramas in piele.




RECAPITULARE :) Pentru o vindecare corecta aplicati un strat subtire cat sa straluceasca de crema de 2-3 ori pe zi sau chiar de 5 ori pe zi daca simtiti ca piele si-a pierdut
elasticitatea(nu uitati cu mainile proaspat spalate). 
Nu lasati tatuajul uscat deoarece acesta prinde coaja si se va rupe acest proces ducand la pierderea culorii sau a dustrugerii tatuajului.
Nu rupeti coaja si nu scarpinati zona tatuajului.
Nu lasati prietenii sa va atinga zona tatuajului sa vada cat de umflat sau cat de fina este coaja.
Nu participati la activitati sportive sau obositoare care va fac sa transpirati, pana la vindecarea tatuajului, transpiratia avand un efect acid asupra tatuajului.
Dupa ce a cazut coaja complet incepe alta perioada de vindecare, veti avea o piele subtire stralucitoare in acesta perioada si culorile putin sterse, in
aceasta prioada 15-20 de zile aplicati o crema grasa cu vitamine si feriltil de lumina soarelui.
Este interzis solarul sau orice sursa de ultraviolete.
Evitati expunerea la soare pana cand acesta nu este vindecat complet.

POSTARI DIN ALTE CATEGORII

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii